top of page
Vluchtveiligheid Equipe Adviseurs 2.1 HQ.webp

Brandveiligheid
onderzoek Omgevingsvergunning

Voor een omgevingsvergunning aanvraag dient het ontwerp qua brandveiligheid te voldoen aan diverse wet- & regelgeving. Equipe Adviseurs onderzoekt de brandveiligheid en ondersteunt u in de vergunningaanvraag.

Expertise Bouwfysica_edited.jpg

Brandveiligheid aantonen voor de omgevingsvergunning aanvraag

Wilt u een nieuw gebouw realiseren of een bestaand gebouw renoveren of transformeren? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Voor een omgevingsvergunningaanvragen gelden diverse complexe brandveiligheidseisen. Onze brandveiligheidsexperts dragen de beste oplossingen aan voor de realisatie van een brandveilig gebouw en begeleiden u in het hele vergunningsproces. 

Direct contact met ons?

Verplichte brandveiligheidseisen

Onder de Omgevingswet is een omgevingsvergunning brandveilig gebruik vervallen. Er geldt alleen nog een gebruiksmelding. Hiermee maakt u een brandveilig gebouwgebruik aantoonbaar. Voor nieuwbouw, renovatie en transformatie moet nog wel een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Hiervoor moet worden aangetoond dat uw ontwerp voldoet aan diverse brandveiligheidseisen.  Een aantal van deze brandveiligheid vergunning eisen op rij:

Brandcompartimentering

Brandcompartimentering is het scheiden van ruimten of bouwwerken om branduitbreiding en rookverspreiding te beperken. De regelgeving hangt af van de grootte van het brandcompartiment. Naast dat brandcompartimentering verplicht is bij de Omgevingsvergunning aanvraag, is dit ook belangrijk voor de branddoorslag & brandoverslag.

Vluchtveiligheid

Een bouwwerk moet voldoende vluchtroutes bevatten om in geval van brand een veilige plaats te bereiken. Om de vluchtveiligheid te bepalen wordt de loopafstand tussen gebruiksgebied en uitgang van het (sub)brandcompartiment voor iedere ruimte geanalyseerd. Ook kunnen wij de opvang- en doorstroomcapaciteit berekenen.

Materiaalgedrag

De brandbaarheid van materialen en constructieonderdelen wordt aangeduid met een bepaalde brandklasse. Equipe Adviseurs bepaalt het materiaalgedrag bij brand om zo geschikte, kostenvoordelige materiaalkeuzes te maken.

Brandveiligheid beoordeling nieuwbouw en verbouw

Complete verzorging van het vergunningsproces

De brandveiligheidsexperts van Equipe Adviseurs voeren niet alleen de benodigde brandveiligheidsonderzoeken uit, maar verzorgen ook de volledige aanvraag van een gebruiksmelding of omgevingsvergunning. Zo ondersteunen wij u naar een brandveilig gebruik van bestaande bouw, nieuwbouw en verbouw.

Binnen één dag een offerte voor uw bedrijf?
Bestand uploaden

Meerdere bestanden versturen? Stuur deze direct naar contact@equipe-adviseurs.nl.

Een groot bestand toegevoegd? Dan vragen wij u vriendelijk een moment te wachten tot u wordt doorgestuurd.

deel0Helemaal.jpg
Hoe kunnen wij u helpen?
Patrick de Zeeuw.png

Patrick de Zeeuw

Senior Adviseur Brandveiligheid
bottom of page