top of page
nagalmmeting nagalm berekening

Nagalmmeting en nagalm berekening

Een correcte nagalm creëeren is erg complex. Equipe Adviseurs creëert de perfecte nagalm voor uw ruimte of gebouw. Voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw onderzoeken en modelleren wij de nagalm en geven u gericht advies in een duidelijk, praktisch rapport.

Voor bedrijven, gebouweigenaren en VVE's

Offerte binnen één dag

Ruim 20 jaar ervaring in nagalm

Praktisch en duidelijk advies 

Altijd een kantoor bij u in de buurt

Nagalmmeting en nagalm berekening

Nagalmtijd is de benodigde tijd om het geluidsniveau in een ruimte te laten dalen naar 60dB en vormt hiermee een cruciaal onderdeel voor een goede akoestiek. Een verkeerde verhouding zorgt onaangename ruimte. Met een nagalm berekening voor nieuwbouw en een nagalmmeting voor bestaande bouw wordt inzichtelijk gemaakt wat de nagalmtijd is.

Als adviesbureau in ruimteakoestiek kennen wij de uitdaging van een geschikte nagalm als geen ander. Of het nu gaat om een concerthal, sportzaal, atrium of klaslokalen, de senior adviseurs van Equipe Adviseurs hebben jarenlange ervaring met het uitvoeren van een nagalmmeting en nagalm berekening.

Ronald van den Bout

Ronald van den Bout

Teammanager Bouwfysica

Direct contact?

Nagalm berekening voor nieuwbouw

Voor iedere soort ruimte gelden andere nagalm-eisen. Ook is de gewenste nagalmtijd afhankelijk van de functie en het vloeroppervlak. Om te zien hoe de ruimte moet worden ontworpen kan de nagalm vooraf worden geprognotiseerd. Zo zorgen wij dat uw gebouwontwerp voldoet aan de geldende wet- & regelgeving.

nagalm berekening 2 LQ.webp

Nagalmmeting voor bestaande bouw

Voor een passende nagalm is er bij bestaande bouw en transformaties is er vaak maatwerk nodig. De geluidexperts van Equipe Adviseurs verzorgen de nagalmetingen op locatie en geven u in een overzichtelijke rapportage een gericht advies over benodigde oplossingen.

Onze expertise

Onze experts hebben voor vele honderden projecten nagalm berekeningen en nagalmmetingen uitgevoerd, zoals voor de renovatie van het hoofdkantoor van Damen Shipyards, voor de gemeenschappelijke ruimte van drie appartementencomplexen in Hardinxveld-Giessendam en voor de nieuwbouw van een grote turnhal in Haarlem. Onze experts modelleren de nagalm en de spraakverstaanbaarheid. Blijkt uit de nagalm berekening of nagalmmeting dat dit niet het gewenste of vereiste niveau is? Dan berekenen en adviseren wij hoe dit het beste kan worden bereikt. Zo wordt een goede akoestiek in uw ruimte gerealiseerd!

Binnen één dag een offerte?

Bestand uploaden

Meerdere bestanden versturen? Stuur deze direct naar contact@equipe-adviseurs.nl.

Een groot bestand toegevoegd? Dan vragen wij u vriendelijk een moment te wachten tot u wordt doorgestuurd.

bottom of page