top of page
geluidwering gevel berekening.webp

Geluidwering gevel

Om een gezond binnenklimaat in een gebouw te creëren is een bepaalde demping van buitengeluid noodzakelijk. Dit is mogelijk met een geluidwerende gevel.

Expertise Bouwfysica_edited.jpg

Waarom een geluidwering gevel?

Geluid en invloeden van buitenaf, zoals van industrie of verkeer, kunnen merkbaar zijn in een gebouw. Demping van dit buitengeluid is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Geluidsdemping op de gevel toepassen is een efficiënte manier om het geluidsniveau in het gebouw te verlagen.

Geluidsberekening gevel

Zodra een geluidwering van meer dan 20 dB moet worden behaald is een geluidwering gevel berekening onder de Omgevingswet verplicht. Een geluidwering gevel berekening is een akoestisch onderzoek waarbij de geluidsbelasting op de gevel wordt bepaald. Als blijkt dat dit te hoog is, zijn geluidswerende voorzieningen op de gevel nodig.

De geldende eisen verschillen voor bestaande bouw, verbouw, nieuwbouw en tijdelijke bouw. Ook hangt dit af van de functie van de ruimte. Equipe Adviseurs vindt het belangrijk om verder te kijken dan de verplichte grenswaarden; wij adviseren per situatie over de gewenste en haalbare situatie en bijhorende kosten.

Geluidswering 2 formaat 2.webp
Onze oplossing

Niet alleen voor bestaande bouw is de geluidwering gevel berekenen mogelijk, maar ook aan het begin van een project. De geluidexperts van Equipe Adviseurs kunnen het akoestisch onderzoek uitvoeren. Blijkt dat de geluidwering gevel omhoog moet? Dan geven wij deskundig advies per gebouw om een lager geluidsniveau in het gebouw te creëren, zonder onnodig veel geluidsisolatie zodat de kosten beperkt blijven.

deel0Helemaal.jpg
Een geluidwering gevel berekening nodig?
Ronald van den Bout

​Teammanager Bouwfysica

Ronald van den Bout vierkant klein 2-transparant.png
bottom of page