top of page
Quickscan brandveiligheid LQ.webp

Brandscan bestaande bouw

Met een brandscan, of quickscan brandveiligheid, is snel te zien of het bestaande gebouw voldoet aan de wettelijke eisen voor brandveiligheid. Equipe Adviseurs beoordeelt graag de brandveiligheid van uw gebouw.

Expertise Bouwfysica_edited.jpg

Wanneer een brandscan?

Brandgevaarlijke situaties kunnen ontstaan in oude gebouwen en door voorgaande verbouwingen of renovaties. Door een brandscan (of een quickscan brandveiligheid) uit te laten voeren wordt duidelijk hoe brandveilig het gebouw, de constructie en de installaties zijn. Een brandscan is dus een brandveiligheid onderzoek van bestaande bouw, zowel voor utiliteit als woningbouw.

Hoe een brandscan in zijn werk gaat

Een brandscan betekent dat de brandveiligheid van het gebouw gescand wordt op de BIO-onderdelen: Bouwkundig, Installatietechnisch en Organisatorisch. Wij onderzoeken de brandveiligheid van uw gebouw is en adviseren hoe eventuele gebreken kunnen worden hersteld. Zo bent u zeker van een brandveilige omgeving.

Verbouw

Wilt u een gebouw uitbreiden of het een nieuwe functie geven? Dan is het noodzakelijk om een Omgevingsvergunning aan te vragen. Hier zijn specifieke brandveiligheidseisen aan verbonden. Onze brandveiligheidsexperts helpen u met de volledige brandveiligheidsbeoordeling.

Quickscan brandveiligheid LQ.webp

Onze expertise

Wanneer u een brandscan uit laat voeren, voeren onze brandveiligheidsexperts een onderzoek op locatie uit. Ook bestaat het brandveiligheid onderzoek uit een bureaustudie, waarin wij de actualiteit van de vergunde situatie en bouwtekeningen controleren. De uitgangspunten, resultaten en conclusies verwerken wij in een overzichtelijke rapportage.

Equipe Adviseurs heeft een team van gespecialiseerde brandveiligheidsexperts die jarenlange ervaring hebben met het uitvoeren van een brandscan. Heeft u een quickscan brandveiligheid nodig voor uw project? Of heeft u een ander vraagstuk rondom brandveiligheid? Neem dan contact met ons op!

Binnen één dag een offerte voor uw bedrijf?
Bestand uploaden

Meerdere bestanden versturen? Stuur deze direct naar contact@equipe-adviseurs.nl.

Een groot bestand toegevoegd? Dan vragen wij u vriendelijk een moment te wachten tot u wordt doorgestuurd.

deel0Helemaal.jpg
Hoe kunnen wij u helpen?
Patrick de Zeeuw.png

Patrick de Zeeuw

Senior Adviseur Brandveiligheid
bottom of page