top of page
Verduurzaming 150 woningen

Verduurzaming 15O woningen Geldersch landschap en Kasteelen

Het Geldersch Landschap en Kasteelen kwam met de vraag naar Equipe Adviseurs: hoe kunnnen onze unieke woningen zo energiezuinig worden gemaakt?

Expertise Omgevingsmonitoring_edited.jpg
Expertise Bouwfysica_edited.jpg

Expertise Bouwfysica

Het project

Het Geldersch Landschap en Kasteelen is een stichting die monumenten en bijzondere locaties, zoals landgoederen, natuurgebieden en kastelen in Gelderland beheert en onderhoudt. Daarnaast verhuren zij ca. 150 woningen, die zij de komende 10 jaar willen verduurzamen. Maar hoe kunnen deze unieke woningen zo energiezuinig mogelijk worden gemaakt?

De werkzaamheden

Allereerst is er een plan van aanpak gemaakt hoe de 150 locaties, verspreid over heel Gelderland, het beste onderzocht kunnen worden. Met het opnamesysteem van Equipe Adviseurs zijn er daarna afspraken gemaakt met de bewoners. Tijdens de opnamen heeft het Team Omgevingsmonitoring de informatie van de woningen vastgelegd in onze eigen app.

Equipe Adviseurs vind het belangrijk om niet alleen een energiezuinige omgeving te creëren, maar ook een gezonde omgeving. Daarom heeft Team Bouwfysica ook onderzoek gedaan naar het binnenklimaat. Hiervoor zijn op alle 150 locaties o.a. de luchtvochtigheid, temperatuur en stookgedrag gemonitord. Vervolgens zijn er passende maatregelen geadviseerd op het gebied van o.a. ventilatie, verwarming en vocht.

Kasteel Cannenburch in de winter

Door te meten in de winterperiode kon het stookgedrag gemonitord worden. Bovenstaande Kasteel Cannenburch in de winterperiode.  

Het enthousiasme bij het Geldersch Landschap en Kasteelen en bij collega’s die meewerken aan dit project vond ik erg leuk om te zien. De woningen en landgoederen midden in de natuur en de verhalen van bewoners maken dit project echt uniek!

​Philip.

Philip adviseur omgevingsmonitoring

Het resultaat

Het Geldersch Landschap en Kasteelen heeft per woning een rapport met aanbevelingen gekregen, onderverdeeld in drie categorieën: quick wins, grotere verbouwingen en comfortmaatregelen. Het Geldersch Landschap en Kasteelen is tevreden met het resultaat. De bewoners ontvingen samenvattingen van de relevante informatie. De rapportages werden beschouwd als goed leesbaar, beknopt en duidelijk. 

deel0Helemaal.jpg

Hoe kunnen wij u helpen om uw droomproject te realiseren?

Philip de Vries

Adviseur Omgevingsmonitoring

Philip adviseur omgevingsmonitoring
bottom of page