top of page
CoolTower Bouwkundige monitoring

CoolTower: Minimale bouwschade met een vernieuwende app

Het bouwproject CoolTower vereiste nauwe monitoring van schade. Equipe Adviseurs verzorgde bouwkundige opnamen met onze speciaal ontwikkelde applicatie.

Expertise Omgevingsmonitoring_edited.jpg

Het project

In hartje Rotterdam staat de CoolTower, één van de dunste woontorens van Nederland. Een complex sloop- & bouwproject, waar veel belangen mee gemoeid waren. Vanwege de dichtbebouwde omgeving in het Baankwartier waren de werkzaamheden geen gemakkelijke opgave. Om dit gebouw zo schadevrij mogelijk realiseren, was een goed onderzoek van de omgeving rondom de bouwlocatie benodigd.

De werkzaamheden

​Equipe Adviseurs inventariseerde de bouwkundige staat van ruim honderd omliggende gebouwen. Voor het vastleggen van deze opnames in een ontwikkelden wij een vernieuwende werkwijze. Met een applicatie onderzochten wij de staat van zowel de binnenzijde als de buitenzijde. Zo kon snel en eenvoudig een uitgebreide rapportage per pand worden gemaakt.

 

Tijdens het project kon deze schade worden gemonitord, waardoor snel geschakeld kon worden. Vervolgens kon na afloop van de sloop- en bouwfase kon met een bouwkundige eindopname worden bepaald of schade is ontstaan. 

Onze bijdrage

Door real-time aanpassingen aan de constructie te kunnen maken, kon het bouwproces van de CoolTower doorgaan met minimale schade aan de dichtbebouwde omgeving. Zo kon schade snel af worden gehandeld, en geschillen en vertraging worden voorkomen.

Wilt u ook de schade en hinder van uw bouwproject minimaliseren? Door de omgevingsmonitoring van Equipe Adviseurs kan vertraging voorkomen worden. Wij helpen u hier graag mee!

deel0Helemaal.jpg

Ook de omgeving rondom uw project laten monitoren?

Philip de Vries

Adviseur Omgevingsmonitoring

Philip Adviseur Omgevingsmonitoring
bottom of page