top of page
Spouwmuur onderzoek

Spouwmuur onderzoek

Een goede spouwmuur is essentieel voor de energieprestatie van een gebouw. Equipe Adviseurs inventariseert de conditie van de spouwmuur en controleert of de spouwmuur geschikt is voor na-isolatie.

Expertise Bouwfysica

Endoscopisch onderzoek spouwmuur

Met een endoscopisch onderzoek of een spouwmuur inspectie wordt de conditie van de spouwmuur beoordeeld, zoals de aanwezigheid van contactbruggen. Dit kan vervuiling zijn, maar ook uitgezakte isolatie. Ook kan de aanwezigheid van thermische isolatie en de staat hiervan worden bepaald. Op basis van ons advies kan de energievraag worden beperkt.

Na-isolatie advies

Wilt u als organisatie of woningbouwcorporatie de spouwmuur laten isoleren? Dan het noodzakelijk om de beoordelen of de spouwmuur hiervoor geschikt is. Isolatie in ongeschikte spouwmuren zorgt namelijk voor vochtdoorslag, rottende balkkoppen en roestende spouwankers. Daarom adviseren wij om een endoscopisch onderzoek uit te laten voeren naar de geschiktheid van isolatie in de spouwmuur.

Onderzoek vochtdoorlatendheid van de gevel

Als spouwmuurisolatie wordt toegepast, blijft het buitenspouwblad koud. Hierdoor bevriezen de vochtige poriën in de winter en kunnen gebreken in het metselwerk ontstaan, zoals het afbrokkelen van voegwerk en gevelstenen. Om de kwaliteit van de gevel te beoordelen wordt een Karstenproef uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt of uw gebouw een vochtwerende behandeling nodig heeft.

Vochtdoorlatendheid onderzoek

Onderzoek Kruipruimte

Naast spouwmuur onderzoek helpt Equipe Adviseurs u graag door het gehele gebouw bouwfysisch beoordelen, en u gericht advies te geven om de bouwfysische staat van uw gebouw te optimaliseren. Een onderdeel hiervan is een bouwfysische kruipruimte-inspectie uitvoeren, waarbij wij de situatie in kaart brengen. Hierbij worden gebreken als houtrot bij houten vloeren en luchtlekkages in kaart gebracht. Zo hebben wij voor Woningstichting Intermaris in tientallen woningen een kruipruimte-inspectie uitgevoerd met een inspectievoertuig, waardoor wij gericht bouwfysisch advies konden geven.

kruipruimte onderzoek

Onze expertise

Equipe Adviseurs heeft jarenlange ervaring met spouwmuuronderzoek en kruipruimte-inspecties voor woningbouwcorporaties en utiliteitsbouw. Onze senior adviseurs voeren alle onderzoeken uit en geven u onafhankelijk advies. In een overzichtelijke rapportage ziet u in één oogopslag wat de staat van de spouwmuur en de kruipruimte is, en wat er benodigd is dit te verbeteren.

bottom of page