top of page
Bezonning Bezonningsstudie LQ.webp

Bezonningsstudie
 

Met een bezonningsstudie wordt het effect van zonlicht op een nieuw of bestaand gebouw en de omgeving nauwkeurig bepaald. Equipe Adviseurs verzorgt dit graag voor u.

Expertise Bouwfysica_edited.jpg

Bezonning

In een dichtbevolkte woonomgeving is het een steeds grotere opgave om een comfortabele omgeving met voldoende zonlicht te creëren. Om te bepalen hoe het zonlicht een specifieke locatie gedurende diverse tijdsperioden en seizoenen beïnvloedt, kan de bezonning worden geanalyseerd. Bezonning is het effect van zonlicht op een gebouw en de omgeving.

Omwonenden

Door het bouwen of aanpassen van een gebouw kan de hoeveelheid bezonning op naastgelegen gebouwen veranderen. Dit betekent dat omwonenden bezwaar kunnen maken tegen bouwplannen. Bezonning kan nauwkeurig in kaart gebracht worden met een bezonningsstudie. Door tijdig een bezonningsstudie uit te laten voeren kan al tijdens de ontwerpfase bezwaar, vertraging en claims worden voorkomen.

Bezonning Bezonningsstudie LQ.webp
Ronald van den Bout vierkant klein 2-transparant.png
Samen een kop koffie drinken?
Ronald van den Bout

​Teammanager Bouwfysica

Bezonningsstudie

Op basis van modellen en plattegronden, doorsnedes en de situatie voeren wij een bezonningsstudie uit voor nieuwbouw, verbouw en bestaande bouw. Met behulp van een 3D-bezonningsdiagram wordt berekend hoe het zonlicht op het gebouw valt. Zo kan in een overzichtelijke weergave inzichtelijk worden gemaakt wanneer zonlicht niet, gedeeltelijk of volledig aanwezig is. Op basis van gemeentelijke regelgeving rondom bezonning, wat beschreven is in de lichte en zware TNO-norm en de Haagse Norm, wordt vervolgens bepaald of de bezonning voldoet. Wanneer dit niet voldoet, geven wij u gericht advies.

bezonningsstudie
Advies op maat

Naast bezonningsonderzoek helpt Equipe Adviseurs u graag om uw droomproject te verwezenlijken. Zo kunnen wij bijvoorbeeld ook prognoses en onderzoeken uitvoeren voor onder andere BENG, MPG, Brandveiligheid, Akoestiek en Stikstof. Door onze expertises te combineren kunnen wij u adviseren op elk vakgebied en voor elk project!

bottom of page