top of page
Vuurlastberekening

Vuurlastberekening

Bij grote brandcompartimenten is het verplicht om de brandveiligheid op een andere manier aantoonbaar te maken, zoals met een vuurlastberekening. Equipe Adviseurs verzorgt dit en geeft u gedegen advies.

Expertise Bouwfysica_edited.jpg

Vuurlast

De vuurlast is een belangrijke parameter om te bepalen hoeveel warmte vrijkomt bij brand. De vuurlast is de gehele verbrandingswaarde van alles wat brandbaar is aan én in een gebouw. Dit bestaat uit de permanente vuurbelasting - de vuurlast van alle materialen die noodzakelijk zijn om het gebouw te laten voldoen aan de Bbl-eisen - en de variabele vuurbelasting - alle overige aanwezige brandbare materialen: de niet-vergunningplichtige gebouwonderdelen, inventaris en goederen. Omdat de totale vuurlast in ieder compartiment verschilt, is een vuurlastberekening volgens de NEN 6060 of NEN 6090 noodzakelijk.

Wanneer is een vuurlastberekening nodig?

Grotere brandcompartimenten dan voorgeschreven in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) zijn vaak wenselijk, zoals in atria, industriegebouwen of distributie- & winkelcentra. In dit soort situaties moet een gelijkwaardige brandveilige oplossing worden aangetoond. Een vuurlastberekening is een manier om deze gelijkwaardigheid aan te tonen. Blijkt uit de vuurlastberekening dat er sprake is van lage niveaus? Afhankelijk van de grootte en de gebruiksfunctie is het dan mogelijk om een lagere brandwerendheid toe te passen aan de constructie, wat kostenvoordeliger is.

Berekening Vuurlast

Onze expertise in brandveiligheid

Wilt u de vuurlast van uw gebouw bij brand weten? De experts van Equipe Adviseurs berekenen de vuurbelasting graag voor u. In een overzichtelijke rapportage laten wij de conclusies en adviezen in één oogopslag zien. Met onze diepgaande kennis van brandveiligheid en de vele uitgevoerde vuurlastberekeningen zijn wij voor u een gedegen partner.

bottom of page