top of page
Advies installatieconcept LQ.webp

Installatieconcept Advies

Installaties zijn essentieel voor het bereiken van een duurzaam en gezond gebouw. Maar wat is de beste installatie? Op een unieke manier legt Equipe Adviseurs u het beste installatieconcept voor.

Expertise Bouwfysica_edited.jpg

Installatieconcept

Bij het kiezen van de installaties voor een gebouw komt veel kijken. Zo kan een installatie een positief effect hebben op de BENG-scores, maar een negatief effect op de MPG. Welke installatie is dan de beste keuze? Met een uitgebreide installatieconcepten analyse kan in een vroeg stadium een onderbouwde keuze gemaakt worden voor de meest geschikte optie.

Installatie Concepten Advies (ICA)

De keuze voor een installatie is afhankelijk van uiteenlopende wensen. Binnen deze wensen vergelijken wij verschillende installatieconcepten op diverse parameters, zoals systeemkenmerken, inpasbaarheid, verbruikskosten op basis van de actuele energieprijs. Daarnaast kunnen verschillende KPI’s worden meegenomen, zoals installatiegeluid, comfort en bouwkundige impact. Op deze manier brengen wij u naar de beste oplossing.

De opties worden gepresenteerd in overzichtelijke tabel en grafieken. Hierdoor is in één oogopslag inzichtelijk wat de effecten en verschillen zijn van de verschillende installatiecombinaties. Zo kunt u snel en bewust het installatieconcept kiezen dat bij uw wensen past.

installatie concepten advies

Als onafhankelijke adviseurs helpen wij u aan een passend en energiezuinig installatieconcept dat past binnen uw vraag en budget! 

Paul.

Paul van Dijk.png
Complete verzorging van het proces

Installatietechniek is slechts één aspect van uw bouw- of renovatieproject. Zo valt de keuze voor een installatie sterk samen met bouwfysische elementen, zoals BENG, MPG, Brandveiligheid en Ruimteakoestiek. De kracht van Equipe Adviseurs is dat wij al deze expertise in huis hebben. Zo kunnen wij zorgen dat alle onderdelen een samenhangend geheel vormen. Hierin onderzoeken wij niet alleen, maar regelen ook de rest. Denk hierbij aan alle bijbehorende vergunningen, het monitoren van uw project en contact met alle partijen en omwonenden. Zo garanderen wij dat u als opdrachtgever de controle over het bouwproces krijgt en behoudt!

bottom of page