top of page
Annemijn de Groot - tiny.jpg

Ontmoet Annemijn

Zou je eens wat over jezelf willen vertellen?

Ik ben Annemijn de Groot en woon in Rotterdam. Ik hou van wandelvakanties en wildkamperen en daarnaast ben ik een vogelaar en heb ik mijn verrekijker altijd mee. Het mag dus duidelijk zijn dat ik niet alleen voor mijn werk, maar ook zelf veel in de natuur ben! 😊

Wat houdt je functie precies in?

Als adviseur ecologie voer ik veel veldonderzoek uit, vanuit mijn praktische ecologische kennis door vorige functies. Daarnaast schrijf ik van rapportages van bijvoorbeeld quickscans flora en fauna, nader onderzoeken en het opstellen van een activiteitenplan voor de aanvraag van een ontheffing. De combinatie van veldwerk en kantoorwerk vind ik fijn!

Wat is je leukste project?

Voor een project in Loosdrecht hebben wij een muizenonderzoek uitgevoerd. We hebben speciale vallen aangeschaft om muizen te vangen (en ze daarna uiteraard weer de vrijheid te geven). Om 07:00, toen het nog donker en mistig was; gingen wij met onze hoofdlampen op zoek. Na lang zoeken zonk de moed ons in de schoenen. Tot we een dichte val vonden. We hadden direct onze doelsoort gevangen; de Noordse Woelmuis! Na wat detailfoto’s zijn vrijheid terug. Deze muis komt alleen in Nederland voor en het is dus zeer waard om beschermd te worden.

Wat vind je nu het leukste aan werken bij Equipe Adviseurs?

De diversiteit aan werkzaamheden! Zo sta je het ene moment tot je knieën in de bagger met een schepnet en het volgende moment sta je op een hoogwerker om de spouwmuur te controleren.

Hoe zou je de cultuur bij Equipe Adviseurs omschrijven?

Ik ervaar het echt als een familiecultuur. Er heerst een ongedwongen sfeer. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen projecten, maar niemand is te beroerd om even te helpen als je dit nodig hebt. Je zit dus niet op je eigen eiland, maar ik bent onderdeel van een hecht team. Iedereen probeert van elkaar te leren. Dit is ook nodig, omdat de verschillende teams vakinhoudelijk met elkaar zijn verweven. 

Waar krijg jij energie van?

Ik krijg ontzettend veel energie van onderzoek doen in de natuur; het praktisch bezig zijn om iets te kunnen bereiken voor natuurbehoud. Beschermde of zeldzame flora en fauna te vinden om dit vervolgens te beschermen is daarom een sport voor mij. Zoals mijn collega’s altijd zeggen, ‘jij vindt ook altijd iets hé?!’ Ik vat dit maar op als een compliment.

Annemijn de Groot vierkant klein transparant.png

Waarom zou volgens jou iemand nou juist bij ons moeten solliciteren?

Er heerst een sterk teamgevoel; je kunt altijd alles vragen en iedereen staat voor je klaar. Door alle verschillende vakgebieden hebben wij veel kennis in huis, veel meer dan andere ecologisch adviesbureaus. Zo kan ik bij vragen vanuit vleermuisonderzoek over de dakconstructie altijd terecht bij mijn collega’s, die het graag in detail uittekenen of uitleggen. Het is dus zeer waardevol om deel uit te maken van dit team!

"​Er heerst een sterk teamgevoel; je kunt altijd alles vragen en iedereen staat voor je klaar. Het is dus zeer waardevol om deel uit te maken van dit team!"

Annemijn de Groot

Ben jij de nieuwe collega van Annemijn?

Equipe Adviseurs heeft vier teams: bouwfysica, omgevingsmonitoring, ecologie en milieu & ruimte. Wij zijn altijd op zoek naar collega’s. Heb jij affiniteit met één van onze expertises en zou je in ons team willen werken? Wij kijken graag samen met jou hoe wij, specifiek gebaseerd op jouw passies, bij elkaar passen!

deel0Helemaal.jpg
Samen een kop koffie drinken?
bottom of page